Tisztelt Mezőtúriak, kedves Olvasók!

A Bodoki Fodor Helytörténeti Egyesület öt évvel ezelőtt létrehozta a Városi Helytörténeti Gyűjteménytárat, melynek anyagát az egyesület tagjai alapozták meg, és az eltelt években magánszemélyek adományai és vásár- lások útján tovább gyarapodott.

Azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy a családi hagyatékokban fellelhető régi iratokat, fotókat, képeslapokat, könyveket, újságokat, használati tárgyakat, munkaeszközöket, régi fényképezőgépeket stb., amennyiben nincs rájuk szükség, feleslegessé válnak, akkor ne dobják ki, ne égessék el, hanem adományozzák a gyűjteménytárnak. Ezt megtehetik a Petőfi Sándor utca 5. szám alatti irodánkban hétköznap 9-12 óra között, illetve az alábbi telefonszámon jelezhetik adományozási szándékukat: +36 20 214 47 56.

A gyűjteménytár gyarapítása és megőrzése elsődleges szándékunk és feladatunk. A cél, hogy a mezőtúri kötődésű anyagok itt maradjanak a városban, mert a legfontosabb, hogy múltunk emlékeit megőrizzük. Nem csak a tárgyi emlékeket gyűjtjük , hanem a szellemi értékeket is, amely Mezőtúrhoz kötődik és eddig nem volt ismert számunkra vagy elhallgatták, ugyanakkor fontos része a város történetének.

Megköszönöm mindazon személyeknek, akik eddig értékes adományokkal gyarapították a gyűjteményt!

Tisztelettel az egyesület nevében:

Szabó András egyesületi elnök

megjelent a Mezőtúr és Vidéke újságban 2019. 04. 12-én

olvasásra ajánljuk

Boldog születésnapot, Teleki!